Kick-off Europees jaar van de burger (EYCA): Speech Seth Lievense (VIDEO)

Brave Browser / Ad-free and secure surfing

Ad-free and secure browsing with Brave
EYCA wordt in Nederland gecoordineert door Netwerk Democratie

EYCA wordt in Nederland gecoordineert door Netwerk DemocratieWaar wetenschap en technologie ons de industriële revolutie brachten, geeft ze ons vandaag de dag wederom de handvaten voor een nieuwe tijd. Deze industriële revolutie was gekenmerkt door werkloosheid, maar ook door nieuwe vrijheden en evenzeer gekenmerkt door angst voor het onzekere als kansen voor de toekomst. De oude instanties voldeden niet meer; een nieuwe maatschappelijke organisatie was nodig. Ook het werk veranderde: handenarbeid en industrialisatie maakten langzaam plaats voor de dienstensector en machines namen het werk over.
Vandaag de dag wordt deze dienstensector steeds meer geautomatiseerd. Onze maatschappelijke vraagstukken verschuiven zich nu van natiestaat naar lokale oplossingen voor wereldvraagstukken. Voldoet de organisatie van onze maatschappij aan de uitdagingen van de toekomst? Wanneer is het Europees jaar van de burger een succes?

Lees hier verder over Technologische Decentrale Overvloed (‘stokpaardje’).


This is the speech Seth Lievense, blogger at http://www.limpidus.org, coordinator of the Zeitgeist Movement in the Netherlands, former organizer of Occupy Amsterdam, delivered on the Kick off Meeting of the European Year of the Citizen (EYC) in the Netherlands. Netwerk Democracy, the EYCA coordinator 2013 in the Netherlands, organized this event. http: //www.netdem.nl or follow us on twitter @netwerkdem

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*