Reactie Artikel HP/De Tijd 15 Oktober ‘Occupy Amsterdam-voorman: ‘9/11 was een complot”

Brave Browser / Ad-free and secure surfing

Ad-free and secure browsing with Brave

Na het verschijnen van het artikel ‘Occupy Amsterdam-voorman: ‘9/11 was een complot’‘ van de heer Bas Paternotte zou ik hier graag even kort -i.v.m. tijdgebrek- op willen reageren.

Het is triest om te constateren dat er zo onzorgvuldig onderzoek is gedaan alvorens het schrijven van dit artikel. Het simpelweg doornemen van deze pagina op de Nederlandse website van de Zeitgeist Beweging legt duidelijk uit dat de genoemde film geen verband heeft met de Zeitgeist Beweging.

Zoals de intentieverklaring op de website ook vermeld pleit de Zeitgeist Beweging voor een wetenschappelijke benadering van de (sociale) problematiek van onze samenleving. Dit staat lijnrecht tegenover complotdenken zoals de heer Paternotte beweerd.
‘De Beweging is trouw aan een gedachtegang, niet aan personen of instellingen. Met andere woorden, deze beschouwing houdt in dat we met behulp van sociaal gericht onderzoek en beproefde inzichten in wetenschap en technologie, op logische wijze tot maatschappelijke toepassingen kunnen komen.’ -intentieverklaring

Graag zou ik u willen attenderen op deze video gemaakt door een van de sympathisanten van de Zeitgeist Beweging, ‘Believe nothing (but understand as much as you can)’ ter verduidelijking.

In mijn volgende artikel op limpidus.org zal ik u een beter begrip geven in hoe ik tegen de huidige problematiek in deze wereld aankijk. Ik hoop van harte dat u deze mee zal nemen in de vorming van uw mening.

Bij tijd van publicatie van deze reactie heeft de heer Frank Poorthuis, Hoofdredacteur HP/De Tijd nog niet gereageerd op mijn telefonisch verzoek tot rectificatie zoals achtergelaten per voicemail om 11:40.

Hartelijke groet,

Seth Lievense

1 Comment

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Reactie Artikel HP/De Tijd 15 Oktober ‘Occupy Amsterdam-voorman: ’9/11 was een complot” | Am@zing Nieuws Blog
  2. Zeitgeist Nederland 2011: Een mooi verhaal en we schreven deze samen. « limpidusdotorg
  3. De Researcher » Occupy, complotdenkers en antisemitisme

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*